pondělí 12. května 2014

Očista pro duši i tělo

Máme pro vás nabídku řezaných bylinek - mátu,  rozmarýn, tymián, bazalku, oregáno, libeček a pažitku. Zařadíme zde i jarní cibulku.

Zkuste použít bylinky nejen k vaření, ale i pro výrobu čajů, sirupů (mátový s oregánem) a odvarů pro očistu organismu. Rozmarýn používejte při nízkém tlaku a pro lepší trávení. Oregáno usnadňuje vykašlávání, uvolňuje křeče hladkého svalstva a má protizánětlivé účinky. Tymián působí proti průjmům, nadýmání, při zánětech trávicího traktu, mírní kašel a má velmi dobré antiseptické účinky (ničí bakterie, plísně, střevní prvoky a parazity).

Použití libečku v kuchyni je velmi rozmanité. U nás doma jej přidáváme do vroucí vody s brambory, na ryby a také do bylinkového másla viz. sekce Kulinářské okénko - RECEPTY - bylinkové máslo.

A konečně pažitka a jarní cibulka. Všeobecně nejvíce využívané suroviny v kuchyni. Použijte je při přípravě bylinkové omáčky na grilované maso, zeleninu nebo bagetky viz. sekce  Kulinářské okénko - RECEPTY - bylinková omáčka.







Žádné komentáře:

Okomentovat